Şu an okuduğunuz yazı
67P Kuyrukluyıldızı’nın Tozları

67P Kuyrukluyıldızı’nın Tozları

Avrupa Uzay Ajansı’na ait Rosetta Uzay Aracı, 67P Kuyrukluyıldızı’nı izlemeye devam ediyor. Rosetta, 5 Eylül’de çektiği 67P Kuyrukluyıldızı görüntüsünü Dünya’ya gönderdi. Rosetta bu fotoğrafı çekerken kuyrukluyıldızdan 445 km uzaktaydı.

Gönderdiği fotoğrafın özellikle üst kısmındaki yıldıza benzeyen parlak noktalar 67P Kuyrukluyıldızı’nın tozlarını gösteriyor. Gökbilimciler bu parçaların fotoğraf çekilmeden kısa bir süre önce 67P’nin çekirdeğinden koptuğunu söylüyor.

Bir büyük ve bir küçük lobtan oluşan kuyrukluyıldız çekirdeğinin küçük lobu, büyük lobun arkasında kaldığı için fotoğrafta görülemiyor.

67P Kuyrukluyıldızı 13 Ağustos’ta Güneş’e en yakın konumdan geçmişti. 67P, Güneş’e en yakın geçişi sırasında uzaya saniyede 300 g sıvı su attığı da belirlendi. Kuyrukluyıldız bunun dışında uzaya saniyede 1000 kg toz bıraktı. 5 Eylül’de çekilmiş bu fotoğrafta görülen kopan parçalar da bu yakın geçişin bir neticesi.

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğenmedim
0
Çok İyi
0
Eh İşte
0
Güzel
0
Muhteşem
0
Yorumları Görüntüle (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.


© 2020 Takiyüddin Astronomi Topluluğu, Her Hakkı Mahfuzdur.

Başa Dön