Şu an okuduğunuz yazı
SpaceX’in Tarihi Fırlatışı

SpaceX’in Tarihi Fırlatışı

Uzun bir aradan sonra SpaceX CRS-10 görevi kapsamında Dragon Uzay Aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo taşıyacak. Falcon-9 roketiyle uzaya taşınacak olan Dragon Uzay Aracı’nda 2,5 tonluk kargo bulunuyor. Kargonun içeriğinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar için gıda malzemeleri ve deney malzemeleri bulunuyor.

18 Şubat 2017 Cumartesi Günü Türkiye saati ile 18:01’de fırlatılması planlanan Falcon-9, teknik bir arıza sebebiyle 19 Şubat 2017 Pazar Günü Türkiye saati ile 17:38’de fırlatılacak. Falcon-9 roketi uzaya Dragon Uzay Aracı’nı bıraktıktan sonra Stage-1 olarak adlandırılan roketin asıl parçası tekrar yere inecek. Ancak bu sefer bu olay daha farklı olacak. Çünkü daha önce okyanustaki bir platforma inen Stage-1 bu sefer karaya inecek. İneceği yer fırlatma rampasının 15 km güneyinde bulunuyor. Dragon Uzay Aracı ise 2 gün yörüngede yolculuk ettikten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşacak.

Stage-1’in ineceği yer fırlatma rampasının 15 km güneyinde bulunuyor.

Bu fırlatmayı anlamlı kılan bir diğer olay ise Falcon-9’un Kennedy Fırlatma Üssü’ndeki 39A numaralı fırlatma rampasından fırlatılacak olması. 39A numaralı fırlatma rampası daha önce Ay görevleri Apollo uçuşlarına ve meşhur uzay mekiği uçuşlarına ev sahipliği yapmıştı.

Falcon-9’un fırlatılışını canlı izle:

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğenmedim
0
Çok İyi
0
Eh İşte
0
Güzel
0
Muhteşem
0
Yorumları Görüntüle (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.


© 2020 Takiyüddin Astronomi Topluluğu, Her Hakkı Mahfuzdur.

Başa Dön