Halkaların Arasındaki Soluk Mavi Nokta
Cassini Uzay aracı insanın hiçliğini bir kez daha hatırlatan muhteşem bir çalışmaya imza attı. Cassini, Dünya’yı Satürn’ün irili ufaklı binlerce buz parçasından oluşmuş halkaları arasından görüntüledi. Bu sırada Dünya ile Satürn arasındaki uzaklık yaklaşık 1,4 milyar kilometreydi. 1,4 milyar km öteden Dünya küçük bir ışık noktası olarak görülüyor. Cassini bu görüntüyü alırken Dünya’nın Atlantik Okyanusu tarafı Satürn’e dönüktü.
Görüntü 12 Nisan 2017’de alındı. Uydumuz ise Dünya’nın hemen solunda oldukça sönük bir nokta olarak görülmektedir. Dünya’yı Keeler ve Encke boşlukları arasında gören Cassini’nin çektiği yukarıdaki görüntüde üstte Satürn’ün A ve altta F halkası görülmektedir. F halkasının daha parlak görülmesinin sebebi görüntünün çekildiği açıyla ilgili. Gözlem sırasında Satürn halkaları arka taraftan aydınlatılmış durumdaydı ve Cassini güzel bir görüntü oluşturmak için mozaik oluşturmakla meşguldü.
Satürn’den Dünya ve diğer iç gezegenler görülebilmesine karşılık Cassini görevi nedeniyle böylesi pozları ender yakalayabildi. Cassini daha önce 19 Temmuz 2013’te Satürn’ün yörüngesinden Dünya’nın aşağıdaki görüntüsünü almıştı.