Şu an okuduğunuz yazı
Göktürk-1 İçin Nefesler Tutuldu!

Göktürk-1 İçin Nefesler Tutuldu!

Beklenen gün geldi!.. 5 Aralık 2016 Pazartesi Günü RASAT ve Göktürk-2’den sonra Göktürk-1 de uzaydaki yerini alıyor! Uzaydaki uydu filomuz daha da kuvvetleniyor!

TSK’nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 Uydusu’nun montaj ve entegrasyon faaliyetleri, proje yüklenicisi Telespazio (İtalya)-Thales Alenia Space (Fransa) tarafından Fransa’nın Cannes şehrindeki tesislerde gerçekleştirildi. TUSAŞ Akıncı yerleşkesinde yer alan, Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezinde çevresel testleri yapılan uydu, yörüngesine fırlatılmak üzere Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Üssü’ne gönderildi.

Göktürk-1, 5 Aralık’ta Türkiye saatiyle 16.51’de Koruou Fırlatma Üssü’nden uzaya fırlatılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde TUSAŞ Akıncı tesislerinde düzenlenecek törende fırlatma anı canlı izlenebilecek. Takiyüddin Astronomi Topluluğu (TAKAT) olarak biz de fırlatma anını bu sayfadan canlı olarak paylaşacağız!

ezgif-com-resize-1

Alçak irtifa dünya yörüngesine oturacak olan uydu, fırlatmanın ardından 57. dakikada roketten ayrılacak, 59. dakikada güneş panellerini açacak. Uydudan ilk sinyal, fırlatmanın ardından 68. dakikada alınacak.

Yaklaşık 90 dakikada dünya çevresinde bir tur atacak uydunun, yılda 60 binden fazla görüntü çekmesi öngörülüyor. Uydu, Türkiye üzerinden her geçişinde dünyanın çeşitli bölgelerinden aldığı fotoğraf ve görüntüleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer İstasyonuna aktaracak.

Türkiye’nin ilk metre altı çözünürlüğe sahip uydusu olan Göktürk-1, özellikle terörle mücadele alanında Göktürk-2 gibi etkin bir role sahip olacak. Peki Göktürk-1 Göktürk-2’ye kıyasla nasıl bir uydu? Aşağıdaki tabloda iki uyduyu sizler için karşılaştırdık.

tablo1

Göktürk-1 Tanıtım Filmi:

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğenmedim
0
Çok İyi
0
Eh İşte
0
Güzel
0
Muhteşem
0
Yorumları Görüntüle (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.


© 2020 Takiyüddin Astronomi Topluluğu, Her Hakkı Mahfuzdur.

Başa Dön